Översikt över reseförsäkringar i Sverige. Vart du kan försäkra dig inför en resa?

Att kunna resa är en av de stora fördelarna med vår moderna värld. Det finns dock saker man alltid ska tänka på innan man åker ut på en resa. Framförallt om resan går utanför gränserna till EU. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att det blå kortet från Försäkringskassan bara omfattar sjukvård på samma villkor som för medborgare i det landet du reser till får. Det kan innebära rätt stora kostnader om du då saknar en reseförsäkring.

ReseförsäkringarBildkälla: 123rf.com

 

Det är dock väldigt viktigt att komma ihåg att en del hemförsäkringar har en reseförsäkring för 45 dagar som ingår. Många tänker dock inte på att det inte är en reseförsäkring som täcker allt man kan behöva, framförallt inte om den ingår i hemförsäkringen. Se därför alltid till att du har en reseförsäkring som ger ditt ett omfattande skydd. Det kan göra väldigt stor skillnad i slutändan. Framförallt om du befinner dig i ett land där sjukvård kostar väldigt mycket eller kräver att du flygs till ett annat land. Vilket inte är helt ovanligt om du reser till länder utanför EU. Dessutom kan det ibland krävas ambulansflyg för att du ska kunna ta dig tillbaka till Sverige. Se därför över vilket skydd du har.

Försäkringsbolag

Avbokningsskydd

Längre än 45 dagar

Ingår i hemförsäkring

ERV Försäkring

Ja

Ja

Nej

IF Försäkring

Ja, kräver tillägg

Ja, kräver tillägg

Ja

Trygg Hansa

Ja, kräver tillägg

Ja, kräver tillägg

Ja

Folksam

Ja, kräver tillägg

Ja, kräver tillägg

Ja

ICA Försäkring

Ja, kräver tillägg

Ja, kräver tillägg

Ja

Länsförsäkringar

Ja, kräver tillägg

Ja, kräver tillägg

Ja


Reseförsäkringar ger dig ett större skydd än en vanlig hemförsäkring gör

Att resa är roligt, spännande och ger otroliga minnen och upplevelser. Dock kan en resa snabbt vända och bli något man absolut inte hade förväntat sig. En olycka händer lätt och framförallt kan en sådan bli svår att hantera om man inte har ett skydd. Därför är det viktigt att alltid se över ens skydd innan man åker. Det är nämligen alltid svårt att teckna en försäkring när du redan är ute och reser.

Att teckna en reseförsäkring kan innebära en väldigt stor fördel om något skulle hända. Du slipper ligga ute med pengar och får den hjälpen du behöver. Dessutom innebär det även att du får den vård du behöver utan problem. Något som annars kan vara svårt om det inte finns en försäkring som täcker för de kostnader som vård trots allt innebär. Det är därför väldigt viktigt att du inför en längre resa alltid ser över vilket försäkringsskydd du har. På många sätt kan det göra resan roligare om du redan från början vet att du har ett bra och heltäckande skydd.

Välja försäkringsbolag för reseförsäkringar

I Sverige finns det flera stora försäkringsbolag som erbjuder reseförsäkringar. Dock finns det enbart ett som fokuserar enbart på sådana. ERV är ett försäkringsbolag som nästan uteslutande fokuserar på just reseförsäkringar. Vilket innebär att du kan vara säker på att du får precis det skyddet du behöver. Det är dock gott om olika alternativ att välja mellan på den svenska marknaden. Du kan använda dig av det försäkringsbolaget du redan har för att få en riktigt bra reseförsäkring. Se bara till att du noggrant kontrollerar skyddet och vad det ger dig vid händelse av en olycka eller skada. Det kan innebära att du får mer än bara vården täckt.

Kommentarer

+1

Peter — Hittade en reseförsäkring

Valde att använda mig av ERV tack vare er artikel. Nu har jag skyddet jag behöver när jag ska åka utanför EU!

Anneli — Tack för tipsen

Ska snart ut på en långresa till Asien, tack vare er hjälp har jag nu valt att lägga till en reseförsäkring utöver mitt vanliga skydd i hemförsäkringen!