Lån och krediter under julen – Vilken är den bästa banken eller finansinstitutet att låna pengar ifrån

 Att låna pengar är något vi alla måste göra då och då. Framförallt är det många som upplever att det är svårt att ha råd med allt under julhelgen. Det gör även att det kan vara ett bra tillfälle att använda sig av de lån och krediter som finns. Dock är det viktigt att verkligen jämföra de olika långivarna. Det kan nämligen göra en väldigt stor skillnad. Sedan är det också viktigt att verkligen tänka över hur snabbt man behöver få in pengarna. Det är nämligen något som verkligen kan göra en större skillnad än vad man tror.

JulkreditBildkälla: 123rf.com

 

Långivare

Ränta

Snabb utbetalning

Nordea

Från 5,5%

Nej

Bank Norwegian

Från 6,99%

Nej

Bynk

Från 3,95%

Delvis, 1–2 dagar

EasyCredit

19,9%

Ja

Frogtail

29,3%

Ja

SEB

Från 3,80%

Nej

 

Banker tar nämligen vanligtvis mycket längre tid på sig att betala ut lånen än vad ett finansinstitut gör. Något som också ser till att verkligen ska välja den långivare som ser till att man får pengarna när man behöver dem. Det är nämligen väldigt viktigt. Julen är en sådan period för de flesta av oss att det kräver att man verkligen tänker över det som måste göras och köpas in. Lån och krediter under julen är därför väldigt vanligt och många väljer att använda sig av det. Det gör helt enkelt att man får den julen man vill ha.

Vilken långivare ger de bästa lånen till sina långivare

Det är tyvärr aldrig så enkelt som man vill att det ska vara när det gäller lån och krediter. Nästan alla långivare ger nämligen en individuell ränta och det gör att det kan vara väldigt svårt att avgöra vilken långivare som passar en själv bäst. Först och främst kan man nästan alltid utgå ifrån att banker ger sina låntagare en betydligt bättre ränta än vad finansinstitut gör. Därmed är det svårt att hinna få ut pengarna i tid om man inte ansöker om lånet med en god marginal. Det är också sådant som gör att man verkligen ska tänka på att verkligen hitta den långivare som passar för en själv.

Finansinstitut ger oftast en högre ränta men däremot har man då pengarna utbetalade relativt fort. Det är nämligen sådant som verkligen gör en skillnad i slutändan. Man ska inte underskatta hur mycket det påverkar att verkligen få de möjligheterna som finns med ett sådant lån. Vanligtvis har man då pengarna på sitt bankkonto på några minuter. Något som alltid är en klar fördel för en själv då man vill kunna hinna med att köpa presenterna eller det man behöver.

Tänka på när du ska välja långivare som är bäst för dig

Först och främst ska du alltid tänka på att det finns gott om möjligheter att hitta lån och krediter. Det du ska tänka på är din finansiella situation. För du vill hitta den långivaren som ger dig det bästa lånet, där du får pengarna i tid och där räntan är som lägst. Om du då har gott om tid kan du redan från början tänka på att använda dig av en bank. Är det däremot ont om tid kan du redan från början se till att välja ett finansinstitut. På det här sättet kan du vara säker på att du får ut pengarna enkelt och snabbt.

Kommentarer

Nicklas — Trodde inte jag skulle behöva låna i år

Jag trodde till en början att jag inte alls skulle behöva låna pengar. Det har jag nu dock gjort, men med er hjälp blev det mycket lägre ränta än vad jag hade valt själv!

Magnus — Tack för hjälpen

Jag visste inte alls att det kunde vara så stora skillnader mellan de olika långivarna. Med er hjälp kunde jag nu välja ett bättre lån än det jag hade tänkt mig!

Måns — Dags för julklappar

Nu har jag fått en bild av hur jag bättre ska lägga upp mitt julklappsköpande, genom att ta ett bra lån redan från början och inte stressa så mycket!