Långivare erbjuder olika typer av lån och krediter

Det kan vara enkelt att bara ta det första bästa lånet som finns på marknaden. Dock är det något man ska undvika att göra. Istället ska man se till att man verkligen kan få den bästa möjliga låneupplevelsen. Där man betalar så lite som möjligt och slipper krångel och problem. För det är i slutändan det som faktiskt är det allra viktigaste. Man vill nämligen se till att man inte missar hur viktigt det är att kunna låna pengar på ett enkelt och smidigt sätt. För om man gör detta kommer man också att få mer pengar över till annat i framtiden.

GäldenärenBildkälla: 123rf.com

Svea.com

Svea är en koncern som har verksamhet inom finansiell sektor i hela Europa. Totalt har de över 2000 medarbetare och erbjuder sedan en tid tillbaka privatlån och bolån till sina svenska kunder. Privatlånet som kallas för Svealånet har ett lånebelopp på mellan 10 000 och 400 000 kr. Räntan sätts individuellt baserat på dina ekonomiska förutsättningar på mellan 7,15 – 26,2%. Uppläggningsavgiften ligger på 395 kr.

Kraven för att låna pengar hos Svea.com:

  • Minst 20 år gammal.
  • Fast årsinkomst från tjänst eller pension på minst 180 000 kr.
  • Saknar betalningsanmärkningar.
  • Folkbokförd i minst 3 år i Sverige.
  • Eventuell medlåntagare måste ha en årsinkomst på minst 90 000 kr.

Utöver detta gör även Svea.com en ”kvar-att-leva-på” kalkyl. Där de räknar ut hur din ekonomi kommer se ut efter att du fått ett lån beviljat från Svea.com. Ansökan görs direkt på deras hemsida och du får besked direkt efter att en kreditupplysning har gjorts. Sedan signerar du avtalet med hjälp av ditt bank-id. Pengarna har du sedan på kontot inom några bankdagar. Du kan även teckna ett betalskydd som betalar dina månadskostnader under en viss period vid händelse av sjukdom eller arbetslöshet. Vilket alltid är att rekommendera. Vid dödsfall betalas hela lånet av då det ingår ett livskydd i försäkringen.

Komplettbank.se

Komplettbank.se är en norsk bank som erbjuder konsumentkrediter utan säkerhet på den svenska marknaden. Det är samma ägare som e-butiken Komplett som driver banken. Banken grundades under 2014 och har sedan dess erbjuder både privatlån och kreditkort. Här får en potentiell låntagare möjligheten att låna mellan 10 000 och 500 000 kr. Räntan sätts individuellt och ligger på mellan 4,9 – 19,9%. Det finns en uppläggningsavgift på 495 kr samt en administrationsavgift på 35 kr.

För att kunna låna pengar hos Komplettbank.se måste låntagaren uppfylla följande krav:

  • Minst 20 år gammal.
  • Folkbokförd i Sverige.
  • Saknar betalningsanmärkningar.

Hela ansökningsprocessen sker hos Komplettbank.se och privatlånet kallas för flexibelt lån. Du kan sedan få besked direkt om du får lånet eller inte. Samt att du enkelt kan använda dig av ditt bank-id för att signera och sköta allt. Något som gör det både smidigt och enkelt att ansöka om ett lån hos Komplettbank.se. Dessutom får du möjligheten att låna mer pengar inom en viss ram när du får lånet beviljat. Du kan därmed öka lånet senare som det skulle behövas och om du blivit godkänd för ett högre belopp än det du har lånat. Vilket alltid är en klar fördel för låntagare som vill kunna sköta hela processen på ett smidigt sätt. Det är nämligen något man inte ska underskatta betydelsen av.

Kommentarer

+1

Niklas — Lånade med Komplett

Har länge köpt alla mina datadelar från Komplett och valde nu att ta ett lån från dem. Gick smidigt och enkelt!

Pernilla — Svea funkade för mig

När varmvattenberedaren gick sönder behövde jag snabbt låna pengar för att köpa en ny. Svea.com hjälpte mig med det och det gick både smidigt och enkelt!

Du saknar behörighet för att posta kommentarer. Du kanske måste registrera dig på webbplatsen?