Jämförelse över lån och krediter för 2019

Att kunna låna pengar är något som vi alla måste göra då och då. Det uppstår saker och ting som måste lösas eller så ska man köpa något väldigt specifikt. Egentligen finns det gott om anledningar till att man behöver låna pengar. Det är också rätt läge för att göra det. Då lånemarknaden ser helt annorlunda ut nu än vad den gjorde för bara några år sedan. Vilket gör att man som låntagare får en helt annan prisbild än vad man tidigare kunde förvänta sig. Styrräntan har de senaste tio åren inte blivit högre utan tvärtom nästintill rasat till att nu ligga på minusräntor. Vilket är något som visar hur kostnadsbilden för ett lån ser ut. Både banker och finansinstitut erbjuder numera lån till väldigt förmånliga räntor. Om man uppfyller de krav och villkor som bankerna har vill säga. Det är något som man alltid måste komma ihåg.

Sverige pengarBildkälla: 123rf.comÖversikt över banker för 2019

Bank

Ränta

Santander Consumer Bank

Från 3,95%

SEB

Från 3,55%

Komplett Bank

Från 4,9%

Nordea

Från 5,55%

Handelsbanken

Från 5,6%

Swedbank

Från 5,23%

Bank Norwegian

Från 6,99%

Forex Bank

Från 3,54%

 

Bankerna erbjuder alltid den lägsta räntan när det gäller att låna pengar. Även om det självklart finns finansinstitut som kan erbjuda lika låg ränta, är det dock generellt sett lägre räntor hos bankerna. Det finns dock stora skillnader mellan de olika bankerna. Vilket gör att man alltid ska jämföra räntorna man kan få. Dessutom är alla räntor rörliga och just din ränta kan skilja sig markant från den lägst möjliga räntan. Därför är det klart fördelaktigt att se vad de olika bankerna kan erbjuda just dig och vilket lån som passar för just din situation.

Det är aldrig enkelt att hitta ett privatlån som passar perfekt utan att först noggrant jämföra mellan de erbjudanden som finns.

Översikt över finansinstitut för 2019

Finansinstitut

Ränta

Bynk

Från 3,95%

Lendify

Från 2,95%

Wasa Kredit

Från 4,45%

MoneyGo

Från 5,8%

Remember

Från 4,95%

Collector

Från 4,9%

Leasy

Från 9,84%

 

Finansinstitut ger dig vanligtvis inte samma möjligheter att låna pengar som banker gör. Det är vanligt att man inte kan låna samma belopp hos ett finansinstitut som hos en bank. Dock kan räntorna fortfarande vara väldigt förmånliga. Här gäller samma princip om man vill få en översikt över lånemarknaden att jämföra för att hitta det alternativet som passar en själv. Prisnivåerna kan skilja markant och dessutom får man inte glömma bort uppläggningsavgifter och andra avgifter som de flesta banker och finansinstitut tar av sina låntagare.

Det är därför väldigt viktigt att man ser helheten på lånemarknaden.

Summering av lån och krediter för 2019

Det har aldrig varit så billigt att låna pengar som det är nu. Alla banker och finansinstitut som erbjuder lån och krediter har rekordlåga räntor. Dessutom gör det här det möjligt för låntagaren att få väldigt förmånliga lån och krediter. Marknaden kommer troligtvis inte att förändras förrän om flera år framöver. Även om det alltid är ett vågspel att räkna med. Därför ska man också tänka på att räntorna kan förändras i framtiden. Vilket också gör att man ska räkna med att räntan kan stiga på lån som har en väldigt lång avbetalningstid. Något som också gör att man ska tänka över hur man kan få det bästa lånet som ger en prisbild som passar en själv.

Kommentarer

+2

Anders — Dags att låna pengar

tack för artikeln som har gett mig lite insikt i vad jag ska tänka på när jag ska låna pengar. Ska självklart vara noggrann med att jämföra lån och krediter!
+2

Anna — Första gången jag lånade pengar

Tycker verkligen att det är fantastiskt att få den här hjälpen, det var min första gång som jag lånade pengar. Nu vet jag att lånen är väldigt billiga.

Mikael — Vilken enorm skillnad

Vilken skillnad i ränta det är mellan bankerna och finansinstituten, det hade jag verkligen ingen aning om. Ska försöka att samla ihop min lån och krediter till ett banklån istället
+1

Emil — Tack för översikten

Den här översikten över lån och kreditmarknaden i sin helhet hjälpte mig verkligen när jag skulle välja en långivare.
Tack så mycket!

Du saknar behörighet för att posta kommentarer. Du kanske måste registrera dig på webbplatsen?