Lån med låg ränta

Möjligheten att låna pengar i Sverige har bara blivit fler och fler. Det finns dock stora skillnader mellan de olika lånen som gör det viktigt att tänka på de kostnader som ett lån trots allt innebär för en låntagare. Man ska inte göra misstaget att tro att alla lån som finns på kreditmarknaden innebär samma kostnad. Istället ska man titta närmare på de räntor, avgifter och annat som kan påverka hur mycket lånet kommer att kosta i slutändan. För det är trots allt väldigt viktigt. Ingen vill ta ett lån och senare upptäcka att man kunde fått en betydligt bättre ränta på en annan bank eller på ett finansinstitut. Det finns nämligen gott om olika alternativ att välja om man vill ha ett lån med låg ränta. För det är i slutändan det viktigaste.

SEK valuta med kalkylatorBildkälla: 123rf.com

Det finns därför väldigt mycket att tänka på när man ska ta ett lån med låg ränta. Först och främst kan man fokusera på de storbanker som finns i Sverige. De erbjuder oftast lån med låg ränta i jämförelse med den uppsjö av finansinstitut som finns och som erbjuder lån men då oftast med en betydligt högre ränta. Vilket inte är att rekommendera för den som faktiskt vill kunna få ett riktigt bra lån. Dock får man vara förberedd på att man då också kommer att få vänta mer än med en del finansinstitut. Framförallt om det gäller mindre summor som det finns finansinstitut som gör utbetalningar redan samma dag. Något som man inte kan förvänta sig när det gäller lån med låg ränta. Du hittar mer information om långivare som erbjuder lån med låg ränta nedanför.

Långivare

Lånebelopp

Ränta

Betalningsanmärkning

Ålder

Swedbank

20 000 – 500 000 kr

4,09 – 13,09%.

Nej

Över 18 år

SEB

20 000 – 350 000 kr

3,8 – 11,10%.

Nej

18 år

Nordea

10 000 – 350 000 kr

Från 4,65%

Inget Krav

18 år

Handelsbanken

30 000–150 000 kr

Från 5,60%

Nej

18 år

Forex Bank

30 000 – 500 000 kr

3,54 – 12,67%

Nej

18 år

Ikano Bank

10 000 – 350 000 kr

4,15 – 15,94%

Nej

18 år

ICA Banken

20 000 – 500 000 kr

3,84 – 11,95%.

Nej

18 år

Skandiabanken

20 000 – 300 000 kr

6,79%

Inget Krav

18 år

 

Swedbank

Swedbank grundades så sent som 1997 och fick sitt nuvarande namn under 2006. Det är en bank som länge fokuserat på att göra saker och ting lite annorlunda. Något som redan deras första reklam gick ut på att visa. De erbjuder alla banktjänster som är möjliga till sina kunder. Sparkonton, kreditkort, lån och bolån finns att välja mellan på den här banken. När det gäller lån med låg ränta får man som potentiell låntagare titta närmare på deras privatlån. Det är nämligen den vanligaste formen av lån för privatpersoner. Beloppet du kan låna ligger på mellan 20 000 och 500 000 kr. Du väljer själv avbetalningstid på mellan 1 – 12 år. Vilket är en vanlig återbetalningstid för de allra flesta privatlånen, oavsett om det är en bank eller ett finansinstitut du lånar av.

Räntan sätt individuellt och ligger mellan 4,09 – 13,09%. En av de lägre räntesatserna på marknaden för privatlån. Vilket alltid är en klar fördel för den som vill kunna låna pengar utan att det kostar en mindre förmögenhet i räntor och avgifter. Det är trots allt inget man vill behöva betala i onödan. Dock finns det en uppläggningsavgift på 300 kr, om man inte är nyckelkund då man inte betalar någon uppläggningsavgift alls.

Kraven för att få låna pengar hos Swedbank är följande:

  • Över 18 år.
  • Regelbunden inkomst.
  • Inga betalningsanmärkningar.

Swedbank gör sedan en kalkyl för att se att du har det utrymme i din ekonomi som krävs för att du ska kunna betala tillbaka lånet. Vilket gör att kraven på inkomst beror på dina utgifter men även beroende på hur stort lån du har ansökt om. I slutändan är det nämligen många aspekter som Swedbank tittar på när de avgör om du blir beviljad ett lån eller inte. Du sköter hela processen med hjälp av ditt bank-id. Vilket gör att hela processen är enkel och smidig. Något som trots allt är ganska viktig för att man ska känna att man inte slösar bort en massa tid på en låneansökan.

Kommentarer

Gabriel — Sv: Lån med låg ränta

Jag har länge letat efter ett lån med låg ränta där jag kan samla alla mina krediter. Tack vare den här artikeln kontaktade jag Swedbank och fick den hjälpen jag faktiskt behövde.
+1

Ture — Svårt att låna pengar

Att låna pengar är faktiskt inte så enkelt, framförallt inte för mig som aldrig gjort det tidigare. Här hittade jag åtminstone lite information om hur man gör och vad man ska tänka på.
+1

Erik — Hittade ett lån med låg ränta

Tack vare er artikel lyckades jag hitta ett ordentligt lån med låg ränta som passade för mig.

Du saknar behörighet för att posta kommentarer. Du kanske måste registrera dig på webbplatsen?