Det finns andra långivare inom privatlån

Privatlån finns det gott om på den svenska marknaden. Något som gör att man verkligen har möjligheten att jämföra mellan de olika långivarna. Vilket alltid är otroligt viktigt att man gör i slutändan. För utan möjligheten att jämföra mellan olika långivare kommer man inte kunna få det bästa möjliga privatlånet.

Bank Norwegian

Bank Norwegian är en riktig nykomling på den svenska lånemarknaden. Det är lågprisflygbolaget Norwegian som ligger bakom den här banken. Något som innebär att låntagare kan känna sig säkra och trygga när de använder sig av de finansiella tjänsterna som erbjuds av banken. Banken bildades officiellt 2007 i Norge och lanserades sedan efter en snabb tillväxt i Sverige redan 2013. Sedan dess har de framgångsrikt erbjudit lån och krediter på den svenska marknaden. Många låntagare har valt att använda banken just för att de erbjuder förmånliga villkor och räntor till sina låntagare. Bank Norwegian erbjuder sina kunder alla banktjänster man kan tänka sig som lån, kreditkort och sparkonto.

ett hundra kronorBildkälla: 123rf.com

Privatlånen de erbjuder sina potentiella låntagare är på mellan 5000 och 600 000 kr. En av de långivarna som erbjuder ett riktigt stort lånebelopp. Mycket större än vad många andra banker erbjuder som maxbelopp för sina lån. Självklart erbjuder de även sina låntagare möjligheten att samla lån och krediter, ta ett privatlån eller att höja sitt existerande lån. Allt för att göra det enkelt och effektivt att låna pengar hos den här banken. En låntagare måste uppfylla bankens krav för att kunna låna pengar:

  • Vara över 23 år gammal.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Varit folkbokförd i Sverige de senaste 36 månaderna.

Räntan som banken erbjuder är på mellan 6,99 – 22,99% och den sätts individuellt. En låntagare kan enkelt ansöka om ett lån direkt på hemsidan med hjälp av sitt bank-id. Ansökan görs i tre steg där all information fylls i innan den skickas in. En uppläggningsavgift på 0 – 399 kr tillkommer på lånet och det finns en administrationsavgift på mellan 0 – 19 kr per månad. När ansökan är ifylld och inskickad signerar du med hjälp av ditt bank-id och får besked direkt om du får lånet beviljat eller inte.

Marginalen Bank

Marginalen Bank är lite av en uppstickare på kreditmarknaden i jämförelse med många andra svenska banker. De började erbjuda finansiella tjänster så sent som 1996 och blir en bank år 2010. Dock innebär detta att man som potentiell låntagare inte har möjligheten att låna pengar från den här banken utan tvärtom. Då de har arbetat sig upp till en relativt ledande position inom privatlån på den svenska marknaden. Låntagare kan hos Marginalen Bank hitta lån och krediter som passar för de allra flesta situationer. Deras privatlån gör det möjligt att låna mellan 25 000 kr och 350 000 kr med en ränta på mellan 3,50 – 18,95%. Räntan sätts alltid individuellt beroende på låntagarens finansiella situation. Ansökningsprocessen sköts enkelt på Marginalens Banks hemsida och du kan enkelt sköta allt med hjälp av ditt bank-id. Vilket alltid är en klar fördel för en låntagare som vill slippa en krånglig låneansökan.

Lån från Marginalen Bank har följande krav för att du ska kunna låna pengar:

  • Vara minst 20 år gammal.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Minst en fast årsinkomst på 200 000 kr.

Det går även att teckna ett låneskydd där lånet betalas under tiden du är sjuk eller arbetslös. När du lånar pengar hos Marginalen Bank erbjuds du alltid en möjlighet att tacka ja eller nej till ett låneskydd. För de allra flesta kan det vara en bra idé att välja att skydda sig på det här sättet. Låneansökan fyller du i och skickar sedan in tillsammans med de valda tillvalen du har gjort. Sedan signerar du ditt avtal med hjälp av ditt bank-id, vilket besparar dig omkring 7 dagars extra väntan på dina pengar. Du får sedan ett email om du blivit beviljad lånet eller inte efter att en sedvanlig kreditupplysning har gjorts.

Kommentarer

Johan — Alltid Norwegian

Jag använder mig alltid av Norwegian, både som flygbolag och som bank numera, och jag är väldigt nöjd med lånet jag fick från dem. Det har gjort det möjligt att hantera en helt oväntad situation, varmvattenberedaren gick sönder!

Du saknar behörighet för att posta kommentarer. Du kanske måste registrera dig på webbplatsen?