Banker att ansöka om lån med låg ränta ifrån

Det är alltid viktigt att kunna få ett riktigt bra lån med låg ränta. Vilket är något som verkligen kan påverka hur stora kostnader man får. Allt handlar helt enkelt om att minska ner ens egna kostnader i den mån det faktiskt är möjligt. Nedanför kommer du att hitta mer information om olika lån med låg ränta.

sweden law ratesBildkälla: 123rf.com

SEB

SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) grundades som Stockholms Enskilda Bank under 1800-talet och fick sin nuvarande form 1972. Då slogs den ihop med Skandinaviska Banken och blev därmed SEB. Det här är en av de äldsta bankerna i Sverige och erbjuder såklart hela utbudet av banktjänster som man kan förvänta sig. Självklart finns det både sparkonton, lån, kreditkort, bolån och mycket annat på den här banken. Man kan också hitta ett lån med låg ränta, då är det privatlånet som det gäller. Vilket på SEB heter Enkla lånet. Beloppet du kan låna ligger på mellan 20 000 och 350 000 kr. Räntan sätts individuellt, efter dina ekonomiska förutsättningar, och ligger på mellan 3,8 – 11,10%. En av de lägsta räntorna på marknaden just nu. Om man vill kunna låna med låg ränta, är det storbankerna som vanligtvis erbjuder detta till sina potentiella låntagare. Man måste däremot komma ihåg att ens ränta beror på ens förutsättningar. Därför är det som sagt en individuell räntesats som gäller för just dig. Du kan hamna vart som helst mellan de olika räntesatserna och beror då på dina förutsättningar att betala tillbaka lånet.

För att kunna låna pengar hos SEB måste du uppfylla de här kraven:

  • Minst 18 år gammal.
  • Fast inkomst på minst 190 000 kr per år.
  • Sakna betalningsanmärkningar.
  • Varit folkbokförd i Sverige i minst två år.

SEB gör en sedvanlig kreditupplysning och tittar sedan på dina förutsättningar att klara av att återbetala lånet. De tittar även på hur stort ditt ekonomiska utrymme är och vad de tror att du klarar av att återbetala. Hela processen är enkel och smidig då du självklart använder dig av ditt bank-id. Vilket alltid är viktigt för att ansökan ska skötas utan krångel och problem. Vanligtvis får du besked på din låneansökan inom 24 timmar. Något som kan vara bra att tänka på då det inte är vanligt att storbankerna ger en potentiell låntagare besked direkt. Istället får man vara förberedd på att det kan ta lite extra tid men att det vägs upp av det faktum att man kan få ett lån med låg ränta. Något som trots allt kan vara väldigt viktigt. Framförallt då det finns stora skillnader mellan de olika långivarna.

Nordea

Nordea grundades år 2000 och skedde genom en sammanslagning av flera banker. Det är också en av de storbanker som finns i Sverige och som är verksamma på den svenska marknaden. Precis som de andra bankerna erbjuder Nordea sina kunder ett fullt utbud av banktjänster. Exempelvis sparkonton, lån, kreditkort, bolån och mycket annat. Vilket är en självklar del för att en potentiell låntagare ska kunna hitta ett lån med låg ränta. Framförallt får man som potentiell låntagare ta ett lån på en bank som är säker och trygg. Likt alla svenska storbanker omfattas självklart Nordea även av insättningsgarantin.

Ett privatlån hos Nordea går att få mellan 10 000 och 350 000 kr. Räntan sätts individuellt och beroende på just dina ekonomiska förutsättningar. Dock ligger räntan för närvarande från 4,65%, räntan kan även påverkas om man är kund, pluskund eller är medlem i en fackförening. Det gör att man kan få ett riktigt bra lån på sina egna villkor. Något som alltid är otroligt viktigt för att man inte ska missa ett riktigt bra lån med låg ränta. För på Nordea finns det en möjlighet att låna pengar till en låg ränta. Dock måste man uppfylla deras krav för att kunna få ett lån beviljat:

  • Fyllt 18 år.
  • Tillräckligt bra ekonomi för att kunna återbetala lånet.

Nordea tittar på flera faktorer när de avgör om du kommer att kunna återbetala ditt lån. Därför skiljer sig kraven åt beroende på din situation och hur stort beloppet är som du behöver låna. Du ska helt enkelt kunna betala tillbaka pengarna du har lånat med den inkomsten du har. Återbetalningstiden ligger på mellan 1 och 12 år. Vilket är det vanliga när det gäller privatlån. Du kan dessutom vara säker på att du snabbt får besked efter din ansökan. Dessutom använder du dig självklart av ditt bank-id för att sköta hela processen. Något som gör allt smidigt och enkelt.

Kommentarer

+1

Anna — Kund hos SEB

Som kund hos SEB sedan jag föddes, fick en bankbok i doppresent, kan jag bara hålla med om att SEB är en riktigt bra bank. Du får precis den servicen du ska kunna förvänta dig av en bank!

Alexandra — Nordea hjälpte mig

Trots att jag varit kund hos Nordea under flera år, tänkte jag aldrig på att jag kunde låna pengar hos dem. Tack för hjälpen!

Du saknar behörighet för att posta kommentarer. Du kanske måste registrera dig på webbplatsen?