Använd långivaren som passar för dig

Att använda långivaren som passar för en själv är det allra viktigaste. Det finns olika omständigheter och situationer som kräver olika saker och ting. Något som också gör att man alltid ska jämföra mellan de långivare som finns på den svenska lånemarknaden. Det gör dessutom att man verkligen kan se till att man får det lån med lägsta möjliga räntan. För det påverkar ens kostnader markant i slutändan.

Remember.se

Remember.se drivs av företaget EnterCard som är Skandinaviens ledande kreditkortsbolag och som gemensamt ägs av Swedbank och Barclays Bank. Vilket verkligen är ett tryggt alternativ för många potentiella låntagare. EnterCard är även verksamma, utöver i Sverige, i Danmark och Norge. Du kan hos det här kreditkortsföretaget hitta både kreditkort och privatlån som passar. Privatlånet som Remember.se erbjuder är på mellan 10 000 kr och 500 000 kr. Räntan sätts helt individuellt men ligger på mellan 4,95 – 19,95%. Du kan även välja återbetalning under 15 år, vanligtvis är det upp till 12 år som gäller vid privatlån. Ansökan görs direkt på hemsidan och är både smidig och enkel att göra med hjälp av ens bank-id. Vilket gör att man även får besked direkt efter att ansökan skickats in. Det finns förnärvarande en rabatt på deras uppläggningsavgift som i vanliga fall ligger på 395 kr men som nu är borttagen, om man ansöker på deras hemsida.

Kraven för att låna pengar hos Remember.se:

  • Vara minst 18 år.
  • Ha en inkomst på minst 120 000 kr om året.

Remember.se gör sedan en sedvanlig kreditupplysning för att se vilken kreditvärdighet du har och utifrån detta sätts även din ränta. Det går relativt fort att få ut pengarna till ens bankkonto, vanligtvis tar det tre bankdagar. Vilket är ganska vanligt för svenska banker och finansinstitut.

OKQ8 Bank

Bensinmacken som blev en bank fortsätter sin framgångssaga. Bankverksamheten grundades redan 2009 och har idag 36 medarbetare. Banken ägs i sin tur av företaget OKQ8, vilket kan kännas extra tryggt. De erbjuder sina kunder alla de vanligaste banktjänsterna som privatlån, kreditkort, sparkonton och mycket annat. Privatlånet de erbjuder potentiella låntagare ligger på mellan 20 000 och 350 000 kr. Avbetalningstiden kan låntagaren själv välja och ligger på mellan 2 och 12 år. Här får man möjligheten att enkelt själv avgöra hur snabbt man vill betala av lånet. Något som visserligen alla banker erbjuder sina låntagare. För att kunna låna pengar hos OKQ8 Bank måste man som potentiell låntagare uppfylla de här kraven:

  • Vara minst 20 år gammal.
  • Sakna betalningsanmärkningar.
  • Folkbokförd i Sverige de senaste tre åren.
  • Årlig inkomst av tjänst på minst 125 000 kr.
  • Har ett bank-id, antingen på fil eller mobilt sådant.

Ansökningsprocessen sköts helt och hållet på OKQ8 Banks hemsida. Alla låntagare som får ett lån beviljat får dessutom 500 kr att tanka för på deras stationer. Vilket alltid är extra trevlig. Räntan sätts individuellt men ligger på mellan 4,89 – 7,89%. Dessutom saknar lån från OKQ8 Bank uppläggningsavgifter. Vilket gör att du minskar kostnaderna förknippade med ditt lån på det här sättet.

Kommentarer

Malin — Använde OKQ8

Har under många år varit kund på OKQ8, på deras bensinmackar. Nu har jag även tack vare er valt att låna pengar från dem också.

Mickan — Kreditkort hos Remember

Använde mig av Remember för att skaffa ett kreditkort, funkar alldeles utmärkt!

Du saknar behörighet för att posta kommentarer. Du kanske måste registrera dig på webbplatsen?